Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dohled diebetologie

Teď se rozepíšu trochu z vlastní zkušenosti. Na každém oddělení to může vypadat jinak.

Když jsem byla těhotná poprvé a dostala jsem se na diabetologii, byla jsem vyděšená. V podstatě mi bylo sděleno, že je to špatné a moje dítě umře. Dostala jsem letáčky a měla jsem si je na chodbě prostudovat a posléze lékaři sdělit, jaký typ léčby zvolím. Bohužel za 5 minut si nestihnete nic zjistit. Následně mi bylo lékařem v ordinaci řečeno, že mám začít s dietou a pokud dieta nezabere mám začít brát léky. Za 2 dny jsem si měla zavolat, sdělit hodnoty glykemie a pak se rozhodne, co dál. Sestřičky mi daly brožury o dietě k těhotenské cukrovce a dostala jsem glukometr a pokyny jak si mám glykemie měřit. Ranní hodnoty, hodnoty po snídani, obědu a večeři. 

Bohužel jsem se z brožury nedozvěděla moc informací - základní informace o TC, co způsobuje miminku, měření glykemii, tabulku potravin s obsahem glykemií. Na vše ostatní jsem si musela přijít (více viz. Rady a tipy diety TC). Pod dohledem diabetologie jsem byla až do porodu. 

Po porodu asi 3. den, ještě v porodnici, mi měřili celodenní glykemie. Následně jsem šla ještě 2x na OGTT test, aby se ověřilo, jestli cukrovka přetrvala. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář